Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

cHIŃSKA ZUPA RYBNA

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba
50 dag
marchewka
1 szt
por
1 szt
papryka czerwona
1 szt
natka pietruszki
mąka
1 łyżka
wywar warzywny
1 litr
olej do smażenia
2 łyżki
sok z cytryny
sól i pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cHIŃSKA ZUPA RYBNA

Filety rybne -najlepiej dorsz lub mintaj-pokroić,oprószyć solą i pieprzem ,skropić sokiem z cytryny,odstawić na pół godziny.Umyte warzywa oczyścić ,pokroić w słupki.Na patelni rozgrzać olej ,posypać rybę mąką i krótko przysmażyć Zdjąć z patelni i na tym samym oleju przesmazyć rozdrobnione warzywa.Potem rybę i warzywa przełożyć do garnka ,zalać wywarem,gotować 15 min.Doprawić do smaku ,posypać natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak