Sposób przygotowania

1. Rozgrzej olej w garnku do temp. 190 stopni. wymieszaj w miseczce łyżeczkę soli i połowę papryki.
2. Filety rybne opłucz, osuszcz, pokrój w paski.
3. Wymieszaj mąkę z pozostałą papryką, 3 łyżeczki soli iłyżeczkę pieprzu. Dodaj wodę mineralną, wymieszaj, aż powstanie gładkie ciasto.
4. Kawałki ryby zanurzaj w cieście i smaż na złoto (3-4 min.). Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku, oprósz solą paprykową z miseczki.

Komentarze

  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    super pomysł, pyszna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    smaczna w tym wydaniu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !