Sposób przygotowania

Do mąki dodać dobrze schłodzoną margarynę, posiekać nożem, aby nie było wyczuwalnych grudek tłuszczu. Wsypać przesiany cukier puder, dodać żółtka, zagnieść, ale nie wyrabiać. Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować i upiec krążki - ranty. Można to zrobić na 2 lub 3 dni przed przekładaniem tortu.Ubić pianę z białek, patroszę dodawać do niej cukier i w dalszym ciągu ubijać. Na końcu włożyć przetartą marmoladę i jeszcze ubić. Posmarować masą krążki-ranty, złożyć. Składniki polewy włożyć do naczynia, wymieszać, podgrzewać. Gorącą masą polać tort tak, aby spłynęło nieco na boki. Tort pozostawić do ostygnięcia, najsmaczniejszy jest następnego dnia.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !