Sposób przygotowania

Grzyby moczymy w niewielkiej ilości wody. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, mięso kroimy w plastry po 1,5 cm i rozbijamy. Tak przygotowane zrazy solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Na pozostałym tłuszczu zarumieniamy cebulę. Po czym przekładamy cebulę na mięso. Grzyby kroimy w paseczki i układamy na wierzchu potrawy. Zrazy zalewamy wywarem wrzucamy ziele angielskie oraz liść laurowy. Na koniec mieszamy śmietanę z bułką tartą i zalewamy zrazy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 st. C i dusimy przez około 45 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    napewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !