Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Seler z cebulą z szybkowaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler
2 sztuki
cebula
4 sztuki
tłuszcz
10 dag
woda
2 szklanki
śmietana
1 łyżka
jajko
1 sztuka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Seler z cebulą z szybkowaru

Oczyszczone selery poprzekrawać na pół, cebulę posiekać. Selery i cebulę wrzucić na rozgrzany w szybkowarze tłuszcz, a gdy zaczną się rumienić, wlać wodę z rozpuszczoną kostką maggi, popieprzyć i ewentualnie trochę posolić . Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wlać roztrzepane ze śmietanką jajo i wymieszać. Podawać do kurczęcia z rosołu.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 04.04.2012 22:17
muszę to wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak