Sposób przygotowania

Warzywa dokładnie opłukać, obrać i pokroić w równe plasterki. Następnie zagotować pół litra wody i wrzucić do niej pokrojone warzywa. Gdy zmiękną należy je doprawić solą. Szczupaka dokładnie umyć. Pokroić w dość grube plastry i włożyć do przygotowanego wcześniej wywaru z warzyw. Całość gotować przez 12 minut na wolnym ogniu. Do płytkiego garnka dodać masło i mąkę i zrobić z nich rumianą zasmażkę (na wolnym ogniu), następnie dokładnie rozprowadzić wino. Rozmieszać. Tak przygotowany sos dodać do wywaru z rybą. Dodać rodzynki, posiekane w plasterki migdały, cukier, sok wyciśnięty z całej cytryny oraz pieprz. Gotować z 5 minut. Następnie dorzucić pokruszone liście laurowe. Następnie naczynie przykryć pokrywką i tak przygotowane danie dusić jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Gotową rybkę najlepiej jest podawać udekorowaną natką pietruszki z ziemniaczkami oraz surówką z zielonej sałaty.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra rybka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !