Sposób przygotowania

Kasztany wrzucic na goracą wodę i gotowac 1 5 minut ,przelac zimną wodą ,obrac .Wodę zagotowac z cukrem i miaższem z laski wanilii na gęsty syrop .Dodac kasztany ,gotowac 10 minut .Odatawic w misie na 4 godziny do nasączenia ,znów zagotowac i odstawic do następnego dnia.Powtarzac tą czynnośc przez 5 kolejnych dni ,aż kasztany dobrze nasiąkną cukrem .Ostrożnie wyjąc ,wysuszyc w słabo nagrzanym piekarniku .Włożyc w foremki z karbowanego papieru ,przechowywac w suchym i chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne przepis- zrobie na dniach.
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    hmmm nie jadlam nigdy, ciekawe jak smakuja:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo wykwintne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Chętnie bym spróbowała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !