Sposób przygotowania

1. Pieczywo tostowe zrumień na suchej patelni. W tym czasie masło rozetrzyj w miseczce z obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku szczyptą soli.
2. Strąki papryki umyj, osusz, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Posyp sporą szczyptą soli. Liście sałaty opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Umyj i osusz kiełki słonecznika.
3. Odkrój skórki ze zrumienionych tostów. Pieczywo posmaruj przygotowanym masełkiem czosnkowym. Przekładaj plastrami polędwicy, sałatą, kawałkami kolorowej papryki oraz kiełkami. Podawaj jeszcze ciepłe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !