Sposób przygotowania

Ze sprawionej i opłukanej ryby przygotować filety, podzielić na porcje. Jedną cebulę
obrać, pokroić w plastry i obłożyć nią rybę. Pozostawić na ok. 30 min. Pozostałą obrana
i opłukaną cebulę pokroić w kostkę, udusić w oleju, wystudzić, dodając jajo. bułkę
tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem posmarować
porcje ryby, zwinąć i spiąć wykałaczką. Ułożyć w płaskim rondlu. Skropić zrazy reszta oleju, dodać cebulę zdjętą z filetów i posiekaną, podlać wodą. Dusić do miękkości na
słabym ogniu pod przykryciem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !