Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mazurek z masą jabłkowo - cytrynową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
25 dag
cukier
25 dag
masło
25 dag
żółtko jajek
8 sztuk
cukier
0,5 kg
jabłka
75 dag
cytryny
2 sztuki
cukier
1/4 szklanki
białko
2 sztuki
sok z cytryny
1 sztuka
cykata
25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z masą jabłkowo - cytrynową

Z mąki, cukru, masła i żółtek utrzeć ciasto i piec je na złoty kolor. Obrane i cienko poszatkowane jabłka i utarte surowe cytryny wymieszać z cukrem i usmażyć na marmoladę. Dodać pokrajaną w kostkę cykatę, chwilę smażyć, po czym ciepłą masą posmarować mazurek. Po ostygnięciu posmarować lukrem cytrynowym otrzymanym przez utarcie cukru, białka, soku z cytryny.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak