Sposób przygotowania

Białka ubijamy ze szczyptą soli.W drugiej misce żółtka ubijamy z cukrem na gladką masę.
Do ubitych z cukrem żółtek dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.Na koniec do masy z żółtkami mikserem na najniższych obrotach dodajemy ubite białka.
Wlewamy do nasmarowanej masłem blachy i wysypanej mąką blaszki. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Maliny miksujemy dodajemy do śmietany i ponownie razem miksujemy. Dodajemy cukier puder. Mieszamy. Gotową masę umieszczamy na ok 30 minut w lodówce. Gotowy biszkopt przekrawamy w górnej części. Przekładamy masą. Masę nakładamy na wierzch ciasta. Dekorujemy bitą śmietaną i jabłkiem. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    mniam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super deser, szybki i smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !