Sposób przygotowania

Owoce obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, pokrój w grubszą kostkę.
Rodzynki wypłucz i namocz przez chwilę w gorącej wodzie.
Przygotowane owoce wymieszaj z cukrem żelującym. Całość zagotuj, ciągle mieszając.
Od momentu zagotowania, gotuj jeszcze 2 minuty. Dodaj wypłukane rodzynki, kilka kropli aromatu migdałowego i płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego.
Masę zdejmij z ognia, mieszaj do zniknięcia piany.
Gorącym dżemem napełnij czyste, wyparzone słoiki i natychmiast zamknij.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy dzem
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychota!!!!;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !