Sposób przygotowania

Najpierw przygotowujemy farsz-obieramy czosnek i siekamy go następnie ucieramy z twarogiem,śmietaną,solą,pieprzem na gładki krem i dokładnie mieszamy go z ziołami i natką pietruszki.Następnie robimy sos-pomidory myjemy kroimy na połówki i lekko posypujemy cukrem i pieczemy na patelni.W rondlu rozgrzewamy oliwę i podsmażamy posiekane filety i czosnek dodajemy upieczone pomidory i gorący bulion i dusimy na małym ogniu kilkanaście minut,następnie przecieramy przez sito gotujemy doprawiamy solą i pieprzem posypujemy oregano i natką i zalewamy winem następnie podgrzewamy.We wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem oliwy gotujemy muszle na półmiękko a następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.Nadziewamy farszem przekładamy do naczynia żaroodpornego polewamy sosem i zapiekamy 30 min.Podajemy z zieloną sałatą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !