Sposób przygotowania

Pieczarki umyć pokroić na drobno lub zetrzeć na tarce.Cebule obrać pokroić.Wrzucić cebulę na rozgrzaną patelnię z olejem ,chwilę podsmażyć,dodać pieczarki dusić pod przykryciem 10 minut.Zdjąć pokrywkę ,poprawić solą i pieprzem do smaku,smażyć ok 10 minut,aż wyparuje woda.

Bułki przekroić na pół.Polać cieniutko ketchupem nałozyć łyżeczką pieczarki z cebulą,można posypać oregano lub ziołami prowansalskimi.Na wierzch posypać startym na grubych oczkach tarki serem żółtym.Włożyć do piekarnika na ok 10 minut ,aż ser zacznie się dobrze rozpuszczać.
Polać ketchupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    brzmi smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !