Sposób przygotowania

1. Fasolkę dokładnie oczyść, jeśli trzeba, usuń twarde włókna, a nastepnie ugotuj ją w osolonym wrzątku, po czym całkowicie schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru.
2. Rzodkiewki starannie umyj, po usunieciu listków osusz, a następnie zetrzyj je na tarce o grubych oczkach lub pokrój w wąskie słupki.
3. Ugotowaną i schłodzoną fasolkę przełóż na jeden większy półmisek lub kilka mniejszych talerzy. na niej połóż startą lub pokrojoną w słupki rzodkiewkę, a na niej rozsyp drobno pokruszony ser biały ser.
4. Sałatkę oprósz solą i pieprzem, a następnie skrop je oliwą, po czym udekoruj ziołami( np. tymiankiem) oraz ulubionymi kiełkami. Danie będzie ciekawie smakowało, jeśli podasz je z tostami białego pieczywa.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    smaczna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    smaczna:)
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Też czasami robię podobną sałatkę. Bardzo ją lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna salatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !