Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczeń na kwaśno

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata
cebula
2 szt
marchew
1 szt
seler
1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
2 szt
Sklep Prymat
pieprz ziarnisty
1 łyżeczka
ziele angielskie
2 szt
Sklep Prymat
wołowina
1 kg
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
DO PIECZENIA :
olej
4 łyżki
cebula
1 szt
marchew
2 szt
pumpernikel
100 g
rodzynki
50 g
Owoc jałowca cały Prymat
3 szt
woda
1/2 l
ocet winny
1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń na kwaśno

Mięso trzeba zalać marynatą i odstawić na 3—5 dni. Marynata musi stale przykrywać całe mięso.Pieczeń po wyjęciu z marynaty dokładnie osuszyć i obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju.Dodać posiekaną cebulę i marchew, wlać płyn.Dusić 2 — 2 1/2 godziny w garnku pod przykryciem. Pieczeń często odwracać i ewentualnie dolewać płynu.Sos pieczeniowy przecedzić. Pokruszyć pumperni- kel i wrzucić do sosu razem z rodzynkami na 5 minut. Zależnie od gustu można doprawić sos marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak