Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kulki z grilla
W rondlu rozgrzać olej.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do jednej części masy mięsnej. Wymieszać. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Wrzucać na gorący tłuszcz. Smażyć przez 2 minuty, wyjąć i ułożyć na papierowym ręczniku.
Paprykę oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę, dodać do drugiej części masy i postąpić tak samo jak z masą mięsno-cebulową.
Ser feta pokroić w kostkę. Z trzeciej części masy mięsnej formować kulki wkładając w środek każdej po kostce sera. Smażyć na rozgrzanym oleju 2 minuty, osączyć z tłuszczu.
Patyki do szaszłyków zmoczyć zimną wodą. Nadziewać na nie podsmażone kulki w różnych smakach. Grillować na rozgrzanym ruszcie 10 minut.