Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

rolada z ciasta francuskiego z krewetkami, czarnymi oliwkami, bazylią, posypana serem

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie
1/3 op.
krewetki
15 szt
oliwki czarne
10 szt
bazylia świeża
10 liści
oliwa
1 łyżka
ser grecki tarty
2 łyżki
przyprawa pikantna
do smaku
Czosnek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z ciasta francuskiego z krewetkami, czarnymi oliwkami, bazylią, posypana serem

Na blacie ciasta rozłożyć równomiernie krewetki, czarne oliwki i liście bazylii, skropić oliwą, doprawić przyprawą pikantną i czosnkiem,, zwinąć ciasno wzdłuż najdłuższego boku, naciąć co jakiś czas, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem, po 10 minutach pieczenia posypać serem tartym i zapiekać jeszcze 10 minut. Wyjąć i pokroić na mniejsze porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak