Sposób przygotowania

1. Owoce przebierz, umyj i osusz. 10 dag odłóż, resztę włóż do rondla. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz 100 ml wody, zagotuj. Wyjmij owoce, syrop zachowaj. Pieczywo tostowe pokrój w paski, zamocz w syropie.
2. Pieczywem wyłóż spód i brzegi 6 posmarowanych masłem filiżanek. Środki napełnij przygotowanymi owocami. Przykryj resztą chleba. Odstaw do lodówki co najmniej na 8 godzin. wyjmij z foremek na talerzyki deserowe. Udekoruj odłożonymi owocami i rozetkami z bitej śmietany.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !