Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

galaretka z czereśniami

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa
1 szt
amarantus ekspandowany
50 g
brzoskwinie
5 szt
porzeczki czarne
100 g
cukier brązowy
3 łyzki
cukier puder
2 łyżki
wafle
2 op
galaretka wiśniowa
1 szt.
czereśnie
0,5 kg
wódka
2 kieliszki

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z czereśniami

Zrobić galaretkę wiśniową i poczekać aż zastygnie. Posypać amarantusem i cukrem pudrem. Czereśnie (bez pestek) zasypać cukrem i zalać wódką, wymieszać i odczekać ok 0,5 godz. Ułożyć czereśnie na warstwie amarantusa ( można dodać też cząsteczki brzoskwiń) i zalać tężejącą galaretką cytrynową. Gdy galaretka zastygnie ułożyć na niej wafle. Włożyć do lodówki. Odwrócić formę aby deser ułożył się na waflach. Podawać np:z brzoskwiniami, porzeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 04.07.2011 17:39
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak