Przepis i sposób przygotowania na: torcik jagodowy
Biszkopt przekrawami i polewamy nasączeniem przygotowanym z w/w składników. Biszkopt smarujemy ubita smietana z cukrem i posyepujemy jagodami. Tak robimy kazda warstwe.
Ciasto: |
|
mąka ziemniaczana |
1 szklanka
|
mąka tortowa |
3 łyżki
|
margaryna Kasia |
4 łyżki
|
proszek do pieczenia |
1,5 łyzeczki
|
cukier |
1 szklanka
|
jajko |
6 sztuk
|
do blachy: |
|
margaryna Kasia |
2 łyżki
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
2 łyzki
|
Krem: |
|
kremówka |
400 ml
|
cukier |
0,5 szklanki
|
jagody |
300 g
|
NASĄCZENIE |
|
sok z cytryny |
1/2 sztuki
|
wódka |
40 g
|
cukier wanilinowy |
1 sztuka
|
woda |
1,5 (ciepła)
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: