Sposób przygotowania

W jednej misce wymieszać składniki sypkie, do drugiej miski włożyć składniki mokre, które następnie trzeba lekko roztrzepać widelcem. Połączyć zawartość obu misek i wymieszać tylko do połączenia składników /nie miksować/. Ciasto ma mieć grudkowatą strukturę.

Ciastem napełnić papilotki do 2/3 wysokości. Formę wstawić do nagrzanego do 190*C piekarnika i piec 20 minut. Upieczone studzić 5 minut w formie, a następnie wyłożyć na kratkę kuchenną.

*Czekoladowe kropelki możemy zastąpić posiekaną gorzką czekoladą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Fantastyczne są mufiny- a pomarańczowe bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    pomarańcza i czekolada - to musi byc pyszne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Już mam ochotę ich popróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    jutro robię, bo wyglądają przepysznie!!!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Macie rację wyglądają pysznie!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wow! jak ślicznie wyrosły.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo Wam dziękuję i oczywiście polecam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pomarańcze i czekolada pyszne połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    śliczne i apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszniutkie
  • 1
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smakowite te mufiny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !