Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Baranina z białą fasolą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała drobna fasolka
0,5 szklanki
baranina
25 dkg
cebula
2 sztuki
masło
3 łyżki
sok pomidorowy
2 szklanki
czosnek
2 ząbki
cytryny
1 sok z całej
ziele angielskie
2 ziarnka
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina z białą fasolą

Fasolę namoczyć na noc. Ugotować ją w tej wodzie co się moczyła na półmiękko.
Zarumienić na maśle pokrojone w kostkę mięso, cebulę i czosnek. Fasolę osączyć, dodać do mięsa, posypać solą i pieprzem, dodać ziele angielskie, wymieszać, wlać sok pomidorowy, gotować na dużym ogniu przez 15minut. Następnie zmniejszyć ogień i jeszcze kilkanaście minut dusić pod przykryciem.Wlać sok z cytryny, gotować, aż mięso i fasola będą miękkie i wytworzy się gęsty sos.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak