Przepis i sposób przygotowania na: Najłatwiejsze ciasto w świecie.
* 3 szklanki mąki
* 125 g margaryny (rozpuszczonej i ostudzonej)
* 5 jajek
* 125 ml kwaśnej śmietany
* 125 ml jogurtu naturalnego bez cukru
* 1 szklanka cukru
* 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
* dowolne owoce ( u mnie tym razem rabarbar i maliny)
* tłuszcz i bułka tarta do formy
* cukier puder do posypania
Do makutry wsypać mąkę,cukier i proszek do pieczenia.Wbić jajka,wlać śmietanę i jogurt a także ostudzoną margarynę.Wyrobić ciasto ręką na gładką masę.Wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę (25*40cm). Na wierzchu rozłożyć rozdrobniony rabarbar i poukładać maliny.Owoce są niemal dowolne.Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach (termoobieg) przez ok. 45 minut.
Jeszcze ciepłe oprószyć cukrem pudrem.