Sposób przygotowania

Masło rozpuścić, wystudzić. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić. Do ubitych jajek wlać przestudzone masło i olej, wymieszać. Mąki i kakao przesiać, dodać proszek do pieczenia, przyprawę do pierników, wymieszać. Połączyć z ubitymi jajkami. Ciasto wylać do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 45 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu można przełożyć masą lub marmoladą, oblać polewą czekoladową i przyozdobić według uznania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    Wygląda smakowicie i pewnie smakuje jeszcze pyszniej ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    wspaniałe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne ciacho
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam takie z powidłami śliwkowymi
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !