Sposób przygotowania

Rozrobić mąkę z mlekiem (filiżanka). Pozostałe mleko podgrzać, a kiedy zacznie się gotować wlać do niego mąkę rozmieszaną z mlekiem. Gotować przez kilka minut bez przerwy mieszając. Ostudzić, dodać masło utarte z cukrem i dokładnie wymieszać. Na kwadratowej blasze rozłożyć herbatniki, pokropić je rumem i posmarować kremem, następnie ułożyć warstwę biszkoptów (rozkruszonych), a na wierzchu - całe lub pokrajane poziomki« Układać dalej takie same warstwy, dopóki nie zużyje się wszystkich przygotowanych składników. Na wierzchu Ułożyć poziomki. Tort można przybrać bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ekstra tort

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !