Sposób przygotowania

CIASTO: Mąkę dać na stolnicę, wsypać proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, cukier puder, wbić żółtka, dodać margarynę i posiekać nożem. Dołożyć śmietanę- ile zabierze- wyrobić dosyć wolne ciasto. Dać na brytfannę i upiec w 180 st. przez 40 minut.

Zrobić galaretkę truskawkową jak podano na opakowaniu i zostawić żeby wystygła.

MASA: 400 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe 100 ml mleka mieszamy z mąkami i aromatem waniliowym. Wlewamy do wrzącego mleka i chwilę zagotowujemy. Wmieszać galaretkę w proszku. Studzimy. Margarynę ucieramy i dodajemy wystudzony budyń. Rozcieramy masę na cieście. Następnie na ciasto dajemy pokrojone połówki ananasów z puszki.
Gdy galaretka lekko podtężeje zalewamy placek tą galaretką. Schładzać jeszcze przez godzinę żeby galaretka stężała całkowicie. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetny
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super:) mmhm:)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszności
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    piękny jest
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    rewelacyjnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !