Sposób przygotowania

Mąkę zarobić z resztą składników, ale tak żeby ciasto nie było zbyt twarde, ani zbyt rzadkie. Jak już otrzymamy jednolite ciasto, rozwałkować je na grubość około 1 cm - 1,5 cm, pokroić na czworokąty i ułożyć na dobrze rozgrzanej blasze pieca kaflowego. Piec tak długo aż placki zrobią się lekkie i będą miały na sobie brązowe plamki.
Najlepiej smakują na gorąco z masłem i ogórkiem konserwowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Już wieki takich nie jadłam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ja też nie jadłam, ale zapowiada się ciekawie...
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ile tej sody i na czym innym można piec, na patelni czy w piecu? niestety nie mam pieca kaflowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Są pyszne i dawno juz nie jadlem,chyba musze taki piec postawic.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Osobiście polecam z pieca kaflowego, ale na patelni podobno też można, bo moja koleżanka tak piecze, tylko smak już nie jest taki sam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    a coś słodkiego też będzie pasowało?
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    mało kto ma jeszcze taki piec,ale placki są pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !