Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jeżynówka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyn
1 kg
spirytusu
1 litr
wody
1 litr
cukru
75 dag
Goździki całe Prymat
2
Sklep Prymat
cynamonu
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżynówka

Jeżyny zalać spirytusem w słoiku i odstawić w chłodne miejsce. Po 40 dniach dodać cukier rozpuszczony w wodzie, wymieszać. Zlać i dobrze wycisnąć jeżyny.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 03.07.2011 10:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak