Sposób przygotowania

Mięso umyć, zmielić razem z cebulą i czosnkiem. Dodać jajka, bułkę tartą, wodę i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i usmażyć na oliwie.

Paprykę, pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie, dodać czosnek, koncentrat i jeszcze chwilę podsmażyć. Wszystko zalać wodą, dodać natkę, pozostałe przyprawy i zagotować. W 1 szklance wody rozrobić sosy i dodać je do garnka. Gotować na małym ogniu około 5-10 minut. Wrzucić do sosu pulpety i ponownie zagotować. Podawać z makaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo takie lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    świetne pulpety
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    w weekend robię pulpety!
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no wyglądają pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo smakowite pulpety!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam jak świetnie wygladają;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !