Sposób przygotowania

Udka natrzeć solą, pieprzem papryką i czosnkiem granulowanym. Pozostawić na noc w lodówce. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć, pod koniec dodać rozgnieciony czosnek ( nie dodawać czosnku zbyt szybko bo stanie się gorzki). Wszystko przełożyć na miseczkę. podsmażyć udka. Gdy się zrumienią dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem, podlać wodą i dusić. Gdy mięso jest miękkie przełożyć do żaroodpornego naczynia i na wierzch wyłożyć cebulkę. Zapiekać w piekarniku do lekkiego zrumienienia cebulki. Podawać można z ziemniakami i surówką z białej kapusty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !