Sposób przygotowania

Ogony i kości płuczemy i gotujemy wywar. Po około pół godziny dodajemy przepłukany groch i gotujemy do miękkości. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, czosnek drobno kroimy. Wrzucamy warzywa i przyprawy do zupy i gotujemy do miękkości. Wyjmujemy kości i ogony, po przestudzeniu obieramy mięso i wrzucamy do zupy. Chwilę gotujemy, ewentualnie doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Taką zupę bardzo lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !