Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy ubijemy dodajemy żółtka. Łyżką wmieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wlewamy na blachę. Piec ok. 35 minut w 180 stopniach.
MASA: Kisiele gotujemy w dwóch szklankach wody. Wlewamy galaretkę galaretkę rozpuszczoną w pół szklance wody i roztopione masło. Mieszamy i odstawiamy do stężenia.
LUKIER: Mleko podgrzewamy, mieszając wsypujemy cukier puder i wlewamy roztopione masło. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.Ciasto przekrawamy na pół. Przekładamy tężejącą masą. Przykrywamy drugą częścią ciasta. Wierzch smarujemy lukrem i schładzamy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    musi być smaczny
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    dobry
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    uwielbiam takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !