Sposób przygotowania

Do pucharków (4 sztuki) dajemy po trochę poziomek. Następnie zalewamy je przygotowaną wcześniej, zimną galaretką. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po dwóch godzinach ubijamy śmietanę 30 % dodając do niej później 3 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny. Zalewamy tym galaretkę w pucharkach. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia gotujemy kisiel jak podano na opakowaniu i dodajemy dwie łyżeczki żelatyny. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Pucharki wyciągamy z lodówki i każdy wkładamy do gorącej wody na mniej więcej 6-7 sekund po czym wyciągamy i przewracamy na talerzyk (górą do dołu) i oblewamy dół zimnym zastygniętym kisielem. Smacznego! Idealne śniadanie dla dzieci.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    takie ufo moge witać codziennie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    zjadłabym to UFO:)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetny deserek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Super wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !