Przepis i sposób przygotowania na: Torcik dla Ciebie.
Białka oddzielamy od żółtek.
Ubijamy je na sztywno, dodajemy cukier ,a następnie po kolei żółtka.
Zmniejszamy obroty robota do 1 stopnia i dosypujemy do masy jajecznej mąkę i proszek do pieczenia.
Wykładamy na posmarowaną margaryna i posypana blaszkę .
Wstawiamy do nagrzanego do 170* C piekarnika i pieczemy 35 minut. Po upieczeniu studzimy , przekrawamy na dwie części.
Układamy na jednej pokrojone brzoskwinie.
Połowę syropu z brzoskwiń z margaryną gotujemy. W pozostałej części rozrabiamy 3 budynie. Na gotujący się syrop wlewamy drugą jego część i gotujemy gęsty budyń.
Wylewamy jeszcze gorący na blat ciasta z brzoskwiniami.
Przykrywamy drugim blatem. Lekko przyciskamy.
Bitą śmietanę rozrabiamy z 400 ml mleka.
Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody ,studzimy.
Przelewamy zimna do bitej śmietany.
Połowę takiej masy wylewamy na ciasto. Posypujemy z lekka kakao i ozdabiamy bitą śmietaną przygotowana wg przepisu oraz plastrami nektaryny..