Sposób przygotowania

Włączyć piekarnick na 170 C
Miskie dokładnie wymyć i wysuszyć, następnie przetrzeć połówką cytryny.
Mikserem Białka ubić na sztywno ,powoli dodać cukier.
Za pomocą drewnianej łyżki wmieszać po jednym żółtku , dodać przesianą mąke wymieszną z proszkim
Na sam koniec zrobic miksture 1/4 szklanki wrzątku , sok z połowy wytryny , uzupełnić olejem do 1/2 szklanki.
Powstały płyn wlać do wysmarowanej i wyspanej bułką tartą tortownicy.
Piec przez ok 30-40 minut do tzw \"suchego patyczka\"

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    co to za biszkopt bez mąki ale za to z makiem...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !