Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z piwem, pieczarkami i pomidorami
Dymkę umyć i pokroić w krążki.
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w ósemki.
Rozgrzać olej na patelni i na wolnym gazie delikatnie podsmażyć pieczarki wraz z dymką i pomidorami. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku octem, solą i pieprzem. Całość dusić przez około 7 minut.
Boczek pokroić w drobne kosteczki i również podsmażyć, ale na osobnej patelni - do zarumienienia się.
NALEŚNIKI: Jaja, mąkę i piwo zmiksować aż do jednolitej konsystencji. Następnie ciasto doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Całość wymieszać z lekko podsmażonym boczkiem. następnie usmażyć 2 placki naleśnikowe. Gotowe placki naleśnikowe rozłożyć na talerzu, położyć na nich wcześniej przygotowany pieczarkowo-pomidorowy farsz i zawinąć w kopertę, tylko z górną klapką niedomkniętą. Całość posypać przed podaniem szczypiorkiem. Najlepiej smakuje na gorąco.
Smacznego ;)