Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzybki marynowane

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże
1 kg
ocet
125 ml
sól
10 g
Sklep Prymat
cukier
50 g
cebula
150 g
woda
400 ml
Liść laurowy suszony Prymat
2-3 szt.
Sklep Prymat
pieprz
kilka ziaren
Sklep Prymat
ziele angielskie
kilka ziaren
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane

Cebule na chwilę zanurzyć we wrzątku. Grzyby przyciąć trzonki, obgotować w osolonej i lekko zakwaszonej wodzie. Po ok 10 minutach gotowania odsączyć i oblać zimną wodą. Z pozostałych składników przygotować zalewę, zagotować i nalać do wyparzonych słoików. Następnie do słoików nakładać grzyby i cebulki, dopełnić gorącą zalewą. Pasteryzować około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 27.04.2012 21:54
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak