Sposób przygotowania

Kurki dzielimy na połowę. 20 dag kurek kroimy drobno, podsmażamy z cebulką pokrojoną drobno, pieprzymy, solimy i dolewamy odrobinę przyprawy uniwersalnej w płynie, zalewamy śmietaną i jeszcze chwilkę gotujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie 20 dag kurek kroimy na połówki. Podsmażamy na masełku około 10 minut, pieprzymy i solimy do smaku.Przestygnięte kurki w śmietanie miksujemy na puszysty sos. Gdy sos jest za gęsty dodajemy mleko. Do sosu dodajemy podsmażone kurki. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    nabrałam ochoty, pyszny sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !