Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szybki bulion z rulonikami naleśnika

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
4 sztuki
seler
1/2 sztuki
pietruszka
2 sztuki
por
1 sztuka
gałka muszkatołowa
do smaku
kostka rosołowa
1 sztuka
mąka
1/2 szklanki
ziele angielskie
2 ziarna
Sklep Prymat
jajko
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
przyprawa do zupy
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
do smaku
woda
3/4 szklanki
mleko
3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki bulion z rulonikami naleśnika

NALEŚNIKI: Mleko (z wodą) wymieszać z jajkiem, mąką, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zmiksować do powstania jednolitej masy - ciasto powinno być bardzo gęste. Następnie usmażyć naleśniki (około 3). Gotowe naleśniki zrulować (przy rulowaniu należy je mocno dociskać, aby były one jak najmocniej dociśnięte i zrulowane). Zrulowane naleśniki pokroić w paski o grubości około 1 cm.

BULION: Warzywa obrać, posiekać w paski. Następnie całość zalać 5 szklankami wody. Dodać listek laurowy, kostkę rosołową, ziele angielskie oraz sól (do smaku). Bulion gotować 25 minut, przyprawiając przyprawą do zup wedle uznania. Gotowym bulionem zalać przygotowane ruloniki z naleśników. Przed podaniem posypać cieniutko posiekaną natką.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 01.01.2012 20:09
super
Łukasz18 10.11.2011 23:34
bulionik genialny
Małgorzata113 01.07.2011 18:52
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak