Sposób przygotowania

W dużej misce ubijamy białka na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru,następnie dodajemy proszek do pieczenia i dalej ubijamy dosypując cukier.Kiedy cukier się rozpuści a piana będzie biała i szklista dodajemy aromat i mieszając dodajemy mąkę.Ciasto umieszczamy w natłuszczonej posypanej mąką formie z kominkiem.Pieczemy 45 min w 180 stopniach.Studzimy i wyciągamy z formy.Truskawki myjemy obieramy i kroimy w plasterki.Sok truskawkowy mieszamy z mąką ziemniaczaną i cukrem,mieszając podgrzewamy na małym ogniu aż zacznie gęstnieć.Ciepłą masą polewamy wierzch i brzegi ciasta,dekoracyjnie dolepiamy plasterki truskawek.Smietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru umieszczamy w szprycy i wyciskamy na brzeg ciasta.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !