Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galareta chrzanowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeżo starty chrzan
30 dag
kwaśna śmietana
0,75 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
rodzynki
2 łyżki
mąka
1 łyżka
masło
1 łyżka
sok z cytryny
do smaku
cukier
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta chrzanowa

Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Do masła wsypujemy mąkę i dokładnie ucieramy z chrzanem. Rodzynki zalewamy goracą wodą i odcedzamy. Do 0,25 szklanki osolonej i posłodzonej wrzącej wody dodajemy chrzan i śmietanę. Zagotowujemy. Dodajemy żelatynę i mieszając podgrzewamy. Odstawiamy. Wsypujemy odsączone rodzynki. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i cukrem. mieszamy. Galaretą możemy zalać półmisek z wędliną. przed podaniem chłodzimy w lodówce ok. 3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 24.11.2011 09:40
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak