Sposób przygotowania

ciasto: Utrzeć z masło i 3 żółtkami, dodać 20 dag cukru pudru i 2 całe jajka, intensywnie miksować.25 dag mąki przesiać z proszkiem do pieczenia dodawać porcjami do masy. ciągle intensywnie miksować. dodać olejek np. pomarańczowy. ciasto wyłożyć do formy. Obrać skórkę z brzoskwini i pokroić na małe cząstki ułożyć na ciasto i posypać rodzynkami.
Z 3 białek ubić pianę dodać 3/4 szklanki cukru pudru( dodawać podczas ubijania porcjami). Dodać kisiel brzoskwiniowy. ubijać razem. Całość wylać na brzoskwinie.
kruszonka: 5 dag mąki, kokos, 10 dag cukru,10 dag masła wyrobić razem.
posypać ciasto kruszonką.
piec w temp 170 C ok 40 min

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !