Sposób przygotowania

Płat boczku umyć i osuszyć.Natrzeć solą peklującą z obu stron .Położyć skórą do dołu i posypać majerankiem .Zwinąć dość ściśle roladę ,związać dokładnie nitką i obtoczyć w przyprawie do gyrosa. Przełożyć do pojemnika ,zamknąć i wstawić do lodówki na 24 godziny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez tyle czasu ile waży(u mnie półtorej godziny).Często polewać zimną wodą .W połowie pieczenia obrócić na drugą stronę.Taka rolada jest bobra na ciepło np na obiad lub kolację i schłodzona w lodówce cienko pokrojona w plasterki jest dobra na kanapki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anita21

    mmm lubię takie rolady :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Oj taka roladę to ja lubię!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Na kanapki wyśmienita.
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękny kawał boczusia;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    wyszła idealana!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ale ta rolada pięknie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    jakie kolorki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    idealna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ladnie się zakręcił
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    co domowe to domowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !