Sposób przygotowania

Boczek pokroić w cienkie paseczki, następnie podsmażyć go na średnim ogniu. Ugotowane w mundurkach ziemniaczki obrać i dodać w całości do podsmażanego boczku. Całość posypać solą oraz mieloną papryką (słodką lub ostrą wedle uznania). Ziemniaczki smażyć ze wszystkich stron, aż nabiorą silnie złotego koloru (około 8-10 min).

Salaterkę natrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku i rozłożyć na nich opłukane i odsączone z wody liście sałaty.

Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w spore trójkąty. Następnie ułożyć je wraz z podsmażonymi z boczkiem ziemniaczkami na przygotowanych wcześniej liściach sałaty. Całość można delikatnie wymieszać lub rozłożyć na sałacie ręcznie (wedle uznania).

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !