Sposób przygotowania

Tortownicę 28cm wyłożyć papierem do pieczenia. Dno i boki wyłożyć biszkoptami. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szkl. wody. Ostudzić i wylać na biszkopty. Zastudzić. Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, śmietaną, skórka pomarańczową i aromatem. Drugą żółtą galaretkę i żelatynę rozpuścić w 0,5 szkl wrzątku, przestudzić i wlać do masy serowej. Masę wylać na biszkopty i zastudzić. Na wierzch położyć pokrojone, osączone z zalewy brzoskwinie. Zalewę z brzoskwiń wlać do naczynia, dopełnić wrząca wodą i rozpuścić 2 galaretki pomarańczowe. Kiedy zaczną krzepnąć, wylać na sernik. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pychota
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pysznie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię zimne serniczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pyzo dosłownie wyjęłaś mi to z ust, ja też bardzo lubię serniki na zimno, jeszcze z taką porcją sera... mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre ciasto na upały.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !