Sposób przygotowania

Wyjąć masło z lodówki i pokroić w kostkę , wszystkie składniki z ciasta wyrobić na jednolitą masę i uformować sobie kulę włożyć na pół godziny do lodówki potem rozwałkować i wyłożyć na okrągłej formie do tarty. Ponakłuwać i przykryć papierem do pieczenia , troszkę przycisnąć go , wysypując na wierzch garść fasoli . Pieczemy 15 minut w 180 st. W tym czasie utrzeć całe jajka z cukrem i sokiem z cytryny możemy to zrobić blenderem aby było szybciej . Zagotować śmietankę i wylać ją do masy kremowej , ucierając dalej . następnie wszystko przecedzić przez sito , dodać skórkę i wymieszać . Napełniamy masą formę z ciasta i pieczemy 35 minut też w 180 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !