Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w gorącej wodzie a następnie rozpuścić w 1,5 szklanki wody, ostudzić. KAsię stopić na parze, ostudzić. 5 białek i 5 łyżek cukru ubić na sztywną pianę, dodać kakao, połowę stopionej, zimnej kasi, połwę żelatyny. Dokładnie wymieszać i przelać do tortownicy posmarowanej Kasią. Wstawić do lodówki do zastygbnięcia. Wg przepisu na opakowaniu przygotować galaretkę. 5 żółtek, 1 całe jajko, 7 łyżek cukru i cukier waniliowy ubić na sztywną pianę. Dodać pozostałą Kasię i resztę żelatyny, dokładnie wymieszać. Wylać na zastygniętą pierwszą warstwę i ponownie wstawić do lodówki. Kiedy obydwie warstwy będą już miały stałą konsystencję, wlac tężejącą galaretkę i znowu wstawić do lodówki. Przed podaniem można udekorować owocami, bitą śmietaną. wiórkami kokosowymi lub startą czekoladą,.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !