Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Boczniaki w ziołach

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki
6
cukinia
1
papryka
1/2
masło
1 łyżka
przyprawa ziolowa
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
żółty ser starty
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w ziołach

Kapelusze boczniaków umyć i osuszyć. Posypać solą, pieprzem i przyprawą ziołową. Cukinię pokroić w plasterki, paprykę w paseczki. Boczniaki podsmażyć na maśle z obu stron na zloty kolor, ostawić. Cukinię i paprykę poddusić na tym samym tłuszczu. Doprawić do smaku. Dodać kapelusze boczniaków, posypać tartym serem, przykryć. Podgrzewać na małym ogniu pod przykryciem, ażser się stopi.Podawać jako dodatek do mięs smażonych i pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mateusz/matikor 28.06.2011 20:15
genialne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak