Sposób przygotowania

Rabarbar obrać, pokroić na kawałki, truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować. Wrzucić razem z rabarbarem do garnka i udusić w niewielkiej ilości wody. Kiedy lekko przestygnie, dodać cukier, wymieszać i odstawić..
Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, margarynę Kasia, jajka, śmietanę, sól i spirytus zagnieść, dodając jeszcze tylko tyle mąki, żeby można było zagnieść ciasto i swobodnie je rozwałkować. Podzielić na 2 części. Każdą cienko rozwałkować. Jedną z nich wylepić płaską formę wysmarowaną Kasią i wysypaną bułką tartą. Wyłożyć na to masę rabarbarowo – truskawkową i przykryć drugą częścią ciasta także cienko rozwałkowaną. Zlepić brzegi. Wierzch posmarować rozpuszczoną Kasią. Piec w temp. 180 stopni do zrumienienia. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Super, ja robiłam takie nadzienie "apple crumble" plus jeżyny! MNiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Super, ja robiłam takie nadzienie "apple crumble" plus jeżyny! MNiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !